08 febrero, 2007

New York, New York

Hola a tots i totes!!

Uf no sabria per on començar... La veritat és que un, quan arriba a Nova York, entén perquè tantes pel.lícules s'han rodat allí, perquè a tanta gent li agrada al ciutat... i es que: TÉ DE TOT.

Gratacels gegants, les millors botigues, menjar de tots tipus, barris llatins, chinesos, italians, llums, colors, un parc gegant al mig de la ciutat, oceà, rius, pons i un munt de gent!! No tot es bó, també tenen FRED. I es que aquest ens ha acompanyat durant tot el viatge:

El primer día, vam pujar a dalt de tot del Empire State. No ens vam trobar al senyor King Kong, però si unes vistes espectaculars de tota la illa de Manhattan. Després, ens vam dedicar a passejar per la cinquena avinguda i així, vam poder visitar Tiffanys, la Biblioteca pública (aquella que surt a la pel.lícula "el Dia de Manyana"), el Rochefeler Center (on tothom va a patinar), Cartier, el Zara... No està gens malament per el primer dia, no creieu?.

El segon día, i després d'un profund descans al nostre hotelet petitet, baratet i netet (una ganga que si heu d'anar ja us la recomanarem) , vam decidir anar a Central Park.

Com us podeu imaginar... no es com la Mitjana de Lleida o el parc de la Ciutadella de Barcelona... aqui els americans ho fan tot a lo gran (això ja us ho hem dit mes d'una vegada). Ens vam passar tot el matí voltant i no vam arribar a veure ni la meitat de les coses!! això si, les que vam veure eren força interessants: vam passar per la zona dels patinadors sobre gel, per una estatua de Colon, per els jardins de Shakespeare, i per un memorial a John Lennon (ja que va ser assessinat molt a prop del parc).

Després d'un refrigeri per a que per en el nostre cos continués circulant la sang (com us hem dit, feia molt fred), vam baixar la setena avinguda fins a Times Square. Sí, sí, aquella mítica plaça plena de pantalles gegants, restaurants, propagandes... la que surt a les pel·lícules!! no tinc paraules, va ser una altra meravella i més de nit!! on tot resalta encara més. Com que va coincidir que era la final de la SuperBowl, vam entrar a un restaurant per a veure-la. Això si, abans... encara ens va donar temps de passar per els edificis de la ONU i el edifici Chrystler, que té una façana molt modernista.

No n'entenem molt de fútbol americà... però va ser entretingut. Jugaven els de Chicago contra els de Indianapolis... us sonen aquestes ciutats?? sí!!!, son les dues que vam visitar abans de venir a Pittsburgh (serà coincidencia?). Finalment, va guanyar Indianapolis!! (bueno, vale, ja sabem que no us importa gaire... però és una dada historica que potser ens fa servei d'aquí un temps per una partida del Trivial...).

El tercer día, vam decidir anar cap al sud de la ciutat i visitar els diferents barris i la zona de gratacels (Downtown). Primer, vam passar per el barri anomenat "Little Italy" (que vol dir, petita italia), esta ple de pizzeries, mercats i banderetes italianes. Despres, vam passar per Chinatown (la ciutat chinesa). Allí dins semblava que haviem canviat de païs!! uix, aquests chinos estan per tot arreu!! i finalment, vam acabar el matí al Soho, el barri bohemi de la ciutat, on hi han botigues i galeries d'art en edificis antics, una preciositat. Per la tarda vam visitar la zona Downtown. Potser des del carrer no es pot apreciar la grandesa d'aquelles bèsties d'acer, pero el seu conjunt et fa sentir insignificant. Com no, també vam passar per el espai que han deixat les Torres Bessones (el World Trade Center).

Ja estan reconstruint de nou, vam poder veure la nova estacio de metro i com estaven fent les bases per el nou gratacels que edificaran que s'anomenara "Freedom Tower" (la torre de la llibertat). Realment, et fas una idea de la catastrofe que va generar la caiguda d'aquells dos monstres enmig d'aquella zona de la ciutat... encara hi havien mostres de condol i suposo que els americans (i en especial ens newyorkins) sempre ho tindran en ment.

Vam visitar alguns altres monuments i vam intentar captar fotografies de l'Estatua de la Llibertat.... que sembla que no, pero cau bastant lluny de la costa de la ciutat!!

Al acabar el día, vam agafar el metro rumb a Brooklin per poder contemplar la silueta de la ciutat il·luminada (el que també es coneix com el Skyline). Tot i el vent huracanat i les baixes temperatures, vam estar una estona disfrutant del espectacle de llums que rodejaven les siluetes dels edificis.

El quart día, i realment agotats, vam decidir visitar Wall Street (el centre de negocis per exelencia del món mundial) i fer algunes compres d'ultima hora. Tot i això, encara ens va quedar sang al cos i moltes ganes per tornar a sortir de l'illa de Manhattan i poder veure de nou la ciutat desde una perspectiva mes llunyana. Tant de nit com de dia, el Skyline no et deixa de impactar. I finalment, cansats però contents, vam anar cap a l'aeroport per arribar a Pittsburgh. Com us podeu imaginar, el viatge va estar ple d'anecdotes i detalls que no es poden explicar fàcilment amb paraules. Intentarem ensenyarvos més en imatges, quan haguem fet un resum de totes les fotografies que hem fet (més de 500!!) i les pengem a algún dels dos albums als que podeu accedir per aquesta web.

Us han entrat ganes de venir? Voleu visitar Nova York amb nosaltres? Ja sabeu on estem.

Un petó molt gran.

Alberto, Marta, Natalia i Núria

3 comentarios:

Anónimo dijo...

I tant que volem visitar New York amb vosaltres, no ho dubteu. ja ens estem morint de ganes, però ens haurem d'aguantar perque ara mateix no podem, tot arribará.
Amb aquestes noticies vostres ens feu la boca aigua, i em sembla que per ganes més d'un us acompanyaria però fan falta més coses.
Quins edificis! i quins carrers! deu ser una experiencia veure-ho in situ.
Avui us escric molt rapid, perquè haig de marxar aviat i practicament tot el dia serem fora amb el carnaval, però així torno a ser la primera.
Esperem més noticies,vostres i us deixo amb un petó molt molt fort.
Pili

Anónimo dijo...

Jo, ¡qué susto!

¡Ha cambiado el blog! ¿O me he equivocado de dirección? Eso se avisa, que ya no estamos para muchos sustos, ¿eh?

Es precioso todo lo que nos enseñáis y lo que nos explicáis nos da mucha envidia sana.

Ojalá todos pudiéramos ir a compartir unos días con vosotros.

Un beso.

Núria Jané dijo...

Doncs si,te raó la Nuri, estem fent uns petits canvis en el blog... No us espanteu!!
Ara hem ficat una foto de nosaltres per a que no hi hagi tanta confusió XD
Avuat ficarem la segona part de la nostra aventura, està en procés de revisió...
Estigueu atents

Una abraçada ben gran per a tots i totes.